Over ons

‘Varen met Joop-2’ is een activiteit voor mensen met een beperking. Varen met Joop bestaat al vele jaren maar heeft in de zomer van 2015 een doorstart gemaakt. De oprichter van de oorspronkelijke stichting, Joop Reimerink, heeft in het verleden vele vaartochten georganiseerd. Marcel Matthijsse en Gerard Bloemberg gingen als vrijwilliger mee op de boot van Joop Reimerink uit Duiven. In 2014 is Joop er mee gestopt vanwege zijn leeftijd. 

Doorstart van Varen met Joop

Omdat de stichting Varen met Joop zonder Joop niet denkbaar was is de stichting in 2014  formeel opgeheven. Dit was voor Gerard Bloemberg en voor Marcel Matthijsse van watersportvereniging De Bijland aanleiding om eens met Joop te gaan praten. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een doorstart: 'Varen met Joop-2'. Op 13 augustus 2015 is de oprichtingsakte van 'Varen met Joop-2' bij de notaris gepasseerd. Daarmee komt een vervolg op een lange geschiedenis.

Eerste dagvaartocht 20 september 2015

Op zondagmorgen 20 september 2015 is de boot met driehonderd deelnemers uit Tolkamer vertrokken naar Driel en weer terug. Met 15 vrijwilligers, een arts en 3 EHBO'ers. Het was een geweldige activiteit voor mensen die zelf niet in staat zijn gemakkelijk uitjes te organiseren. Ook de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet waren erg enthousiast. We hopen de komende jaren weer vele mooie vaartochten te mogen organiseren.

Een ANBI stichting?

Varen met Joop-2 is op 13-08-2015 opgericht. Op 09-05-2016 heeft de Belastingdienst de stichting de ANBI status toegekend. Daardoor is het aantrekkelijk om sponsor te zijn of een donatie te doen. Informeer naar de voorwaarden!

ANBI Stichting